• Actie Vredeseilanden op 11, 12 en 13 januari 2013• Met de Feestbus veilig door het eindejaar• Kerstconcert Herentalse koren• Badminton voor vijftigplussers


Actie Vredeseilanden op 11, 12 en 13 januari 2013
Op 11, 12 en 13 januari 2013 organiseert Vredeseilanden zijn jaarlijkse campagne. De organisatie krijgt van het stadsbestuur toestemming om tijdens de actie sleutelhangers, wenskaarten en andere kleine artikelen te verkopen in grootwarenhuizen, op markten en van deur tot deur. Met de opbrengst steunt Vredeseilanden boerenorganisaties in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. In België helpt Vredeseilanden supermarkten om de landbouwketens achter hun producten duurzamer te maken.
 
 
Met de Feestbus veilig door het eindejaar
Het stadsbestuur werkt ook dit jaar mee aan het project Feestbussen van De Lijn. Met de feestbussen kunnen inwoners van Herentals tijdens eindejaarsnacht en nieuwjaarsdag gratis met de bussen van De Lijn rijden. Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar in het administratief centrum, bij de jeugddienst, in de bibliotheek en bij de dienst toerisme. De stad betaalt 770 euro voor de deelname aan dit project.
 

Kerstconcert Herentalse koren
Op zaterdag 15 december vullen Herentalse koren de Sint-Jan de Doperkerk met de mooiste kerstliederen. Het stadsbestuur ondersteunt dit gemeenschapsvormend project met een subsidie van 750 euro. Het kerstconcert is een samenwerking van Vocaal Ensemble Markant, De Gagel, het Koninklijk Sint-Franciscuskoor, het Sint-Janskoor en kinder- en jeugdkoor W.A.N.T.E.D.
 

Badminton voor vijftigplussers
Vijftigplussers die graag op een recreatieve manier willen badmintonnen, kunnen op maandag van 13.30 uur tot 15 uur terecht in de sporthal van Noorderwijk en op donderdag van 13 uur tot 17 uur in sportcomplex De Vossenberg. De Herentalse Badmintonclub en Badmintonclub Noorderwijk verwerken de inschrijvingen en zorgen voor een lesgever. Het stadsbestuur zorgt voor de promotie, de coördinatie, de sportterreinen en het oefenmateriaal.